All of Us Strangers
met inleiding van IFA-programmeur Hilde van der Wal


Hilde van der Wal (foto Niels Knelis)

Bezoekers van het Internationaal Filmfestival Assen 2024 vielen massaal voor All of Us Strangers en kozen de film van Andrew Haigh tot publieksfavoriet. Er valt dan ook veel te vertellen over deze bijzondere film (zonder dat dat iets afdoet aan de kijkervaring). Voorafgaand aan de vertoning bij Filmhuis Emmen op 13 mei om 20.00 uur vertelt Hilde van der Wal, programmeur bij IFA, er meer over in een korte inleiding.


All of Us Strangers is een cinematografisch indrukwekkende blik op het interne leven van een eenzame man. De film roept vragen op over hoe om te gaan met verlies en eenzaamheid. De sterke personages zijn op zich al ontroerend, maar de film raakt des te harder in deze tijd, waarin eenzaamheid toeneemt.

Writer’s block

Adam (Andrew Scott), is een vereenzaamde schrijver met een writer’s block. Op zoek naar inspiratie keert hij terug naar zijn geboortedorp en ouderlijk huis. Daar treft hij zijn vader en moeder, net zoals ze waren voordat ze 30 jaar eerder omkwamen bij een auto-ongeluk. Adam is zielsgelukkig, vooral omdat hij eindelijk de kans krijgt om gesprekken te voeren die het noodlot hem ontnomen had.

Gemiste kansen

Het thema van gemiste kansen is cruciaal in All of Us Strangers. Regisseur Haigh zei hierover: “Ons leven wordt sterk bepaald door wat we kwijtraken. We herkennen allemaal wel het gevoel dat we die mensen willen terugzien om nog eens met hen te praten. Vaak doen we dat in ons hoofd. Dat is belangrijk, want die gesprekken onderstrepen hoeveel die mensen betekend hebben voor ons.”

Meer info en reserveren


Andrew Scott als Adam in All of Us Strangers