Film in het Park: PI (1998)
Zondag 28 april
Aanvang 14:00 uur

Land: VS, 1998
Genre: Thriller / Sciencefiction
Speelduur: 84 minuten
Regie: Darren Aronofsky
Met o.a. Sean Gullette, Mark Margolis en Ben Shenkman

Filmhuis Emmen en Filosofiecafé Emmen organiseren een film en een lezing in het kader van de Maand van de Filosofie. Het thema is CHAOS. Moeten we meer orde organiseren, in ons eigen leven, in de samenleving, op wereldschaal? Of moeten we meer ruimte geven aan chaos?


Op 24 april zal filosoof Wouter Kusters een lezing geven over filosofie en waanzin en laat zien dat de begrippen elkaar allerminst uitsluiten. Filosofie kan ongemerkt in waanzin overgaan. Omgekeerd kan uit momenten van waanzin de mooiste filosofie ontstaan. Daarbij laat hij zien hoe waanzin in het westerse denken fungeert en zich vaak  als mystieke, wijze en creatieve ervaring uit. Na de lezing gaat Kusters in gesprek met onze huisfilosoof Ruben Endendijk.

Wouter Kuster (1966) is filosoof, taalkunidge en publicist. Hij verwierf bekendheid met zijn alom geprezen Filosofie van de Waanzin (2014) waarin hij zijn eigen ervaring met psychoses verwerkt. Recent verscheen van zijn hand Schokeffecten (2023) dat handelt over klimaatproblematiek.

In het verlengde van de lezing van Kusters, vertoont Filmhuis Emmen zondag 28 april om 14.00 uur de film PI van Darren Aronsofsky (van The Whale). Na een zonnesteek heeft de jonge wiskundige Max Cohen een dwangmatige obsessie voor patronen in numerieke reeksen. Geleid door zijn neurose en waanbeelden vindt hij het getal dat de sleutel is om de wereld te begrijpen. Met inleiding van Ruben Endedijk.

Een ticket voor de lezing van 24 april kost € 10,-, dat is inclusief een kopje thee of koffie en een stroopwafel.
Een ticket voor de film van 28 april kost € 10,-.
Het is mogelijk een combiticket te kopen. De combiticket geeft toegang tot zowel de lezing als film. Een combiticket kost € 17,50.

TICKETS