Auf Einmal

Land: Duitsland / Nederland, 2016
Genre: Drama
Speelduur: 112 min
Regie: Asli Özge
Met o.a. Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Natalia Belitski

Karsten is jong en succesvol. Als hij een feest geeft in zijn appartement, blijft de mysterieuze Anna als laatste over. De twee zetten het feestje samen voort, maar dan zakt Anna opeens in elkaar.

Karsten moet in een fractie van een seconde beslissen hoe hij hiermee omgaat en raakt in paniek. Hij rent er vandoor. De keuze die hij op dat specifieke moment maakt blijkt enorme gevolgen te hebben. De achterdocht groeit. Karsten was de enige getuige, maar is daardoor ook de enige verdachte. De politie kan niet anders dan dingen zoals een kneuzing op Anna’s arm aan hem linken. Karstens relatie, de band met zijn vrienden, zijn reputatie en zijn werk komen enorm onder druk te staan. Maar is hij nou schuldig of niet?

Auf Einmal is geregisseerd door filmmaakster Asli Özge. Ze is geboren in Istanbul en sinds 2000 woonachtig in Berlijn. Men on the Bridge (2009), haar speelfilmdebuut, won de prijs voor Beste Turkse Film van het Jaar op het Istanbul Internationaal Film Festival. Haar tweede speelfilm, Lifelong (2013), won op ditzelfde festival de prijs voor Beste Regisseur en Beste Cinematografie. Auf Einmal is Özge’s eerste Duitse speelfilm.

Trailer: