Zomerfilmhuis: Darkest hour

Land: Verenigd Koninkrijk, 2017
Genre: biografisch, drama, historisch
Speelduur: 125 min
Regie: Joe Wright
Met o.a. Gary Oldman, Stephen Dillane, Lily James, Ben Mendelsohn, Kristin Scott Thomas

Slechts een paar dagen nadat hij premier van het Verenigd Koninkrijk is geworden, moet Winston Churchill (Gary Oldman) meteen één van zijn zwaarste beproevingen doorstaan: hij moet kiezen of hij met Nazi Duitsland over een vredesverdrag wil onderhandelen, of dat hij voor de idealen en de vrijheid van zijn natie wil vechten. Terwijl de nazi’s West-Europa binnenvallen en de dreiging van een invasie voelbaar is, heeft Churchill te maken met een onvoorbereid volk en een sceptische koning. Bovendien is zijn eigen politieke partij tegen hem aan het samenspannen. Churchill moet zijn moeilijkste dieptepunt overwinnen en een natie achter zich zien te krijgen in een poging de wereldgeschiedenis te veranderen.

Darkes Hour op IMDb

de Volkskrant (★★★★) “Het acteerwerk in Darkest Hour is uitstekend; Oldman speelt een volwaardig lucide Churchill, van vlees en bloed”

NRC (★★★★) “Darkest Hour geeft Churchill in mei 1940 het drama dat dit sleutelmoment in de wereldgeschiedenis verdient. Gary Oldmans Churchill is de beste ooit.”

Trouw (★★★★) “Darkest Hour laat de vuurdoop van Winston Churchill zien.”