Docudagen 21 & 22 maart

Lang leve de documentaire!

Met de DocuDagen op 21 en 22 maart geeft Filmhuis Emmen extra aandacht aan de documentaire.

Van 12.30 – 18.00 uur vertoont Film in het Park (Rensenpark Emmen) zes bijzondere, afwisselende en soms indringende docu-films.

Prijzen (inclusief drankje en iets lekkers):

€ 8,50 Per film / € 20,00 Dagkaart (zaterdag of zondag) / € 30,00 passe-partout.

Reserveer hier uw tickets

DocuDagen zaterdag 21 maart

De Docudagen beginnen op zaterdag 21 maart om 12.30 uur met ‘Ze noemen me Baboe’. De Indische baboe was de spil van het gezin in Nederlands-Indië, maar ze hoorde er toch nooit echt bij.

‘Collective’ volgt enkele hoofdrolspelers van de grote brand in nachtclub Colectiv in Boekarest (2015). De film schuwt sensatie en toont nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die het land aantast.

‘King of the Cruise’ neemt je mee op luxe cruise schepen. Een drijvende micro-gemeenschap, aantrekkelijk voor de een, afstotelijk voor de ander.

DocuDagen zondag 22 maart

Zondag begint om 12.30 uur met  ‘Once the dust settles’, over hoe de bewoners van drie iconische rampplekken (Tsjernobyl, Amatrice en Aleppo) hun rampzalige geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen.

In ‘Veearts Maaike’ razen we samen met de jonge veearts over het Groningse land. De film geeft een fijnzinnig beeld van wat de Europese en wereldpolitiek betekent voor het platteland in Noord-Groningen.

‘Push’ laat zien hoe torenhoge prijzen de bewoners wereldwijd uit de steden duwen. “Er is een groot verschil tussen woningen als handelswaar en goud als handelswaar. Goud is geen mensenrecht, huisvesting wel”, aldus speciaal rapporteur van de VN Leilani Farha.