Documentaire Shadow Game in Filmhuis Emmen op 14 juli 

RESERVEREN

In de documentaire Shadow Game volgen we minderjarige vluchtelingen op reis door Europa. Dagelijks proberen ze levensgevaarlijke grenzen over te steken, op zoek naar veiligheid en een beter leven. Filmhuis Emmen organiseert samen met de filmmakers een extra filmavond in Kinepolis om aandacht te vragen voor deze documentaire en het thema dat daarin centraal staat.
Na de film kunnen bezoekers in gesprek met o.a. regisseur Eefje Blankevoort, researcher Zuhoor Alqaisi, Mustafa (één van de hoofdpersonen uit de film)  en met Istahil Abdulahi uit Emmen. Istahil vluchtte op haar 19e alleen vanuit Somalië naar Nederland. Ook burgemeester Erik van Oosterhout en wethouder Raymond Wanders zijn aanwezig bij het nagesprek.

Eefje Blankevoort (Regisseur)

Drie jaar lang volgden regisseurs Eefje Blankevoort en Els van Driel verschillende jongeren op hun tocht door Europa: van Griekenland tot Servië en van Bosnië en Herzegovina tot Italië en Nederland. De tieners doorkruisen besneeuwde landschappen en mijnenvelden, en komen onderweg agressieve grenspolitie tegen. Een deel van het materiaal hebben de jongens zelf op hun telefoon gefilmd.

Kindvluchtelingen zijn geen nieuw fenomeen, maar sinds de meeste Europese landen de grenzen hebben gesloten, is het bereiken van hun eindbestemming gevaarlijker dan ooit. Shadow Game is een film over de gevolgen van een steeds grimmiger en hardvochtiger asielbeleid. Maar meer nog is het een coming-of-age-verhaal, een avontuurlijke reis door Europa met pubers als gidsen. Het is een film over volharding, veerkracht en de drive van jongeren om iets van hun leven te maken.

Meer informatie en trailer: www.shadowgame.eu
Informatie over de vertoning in Emmen klik hier