Extra veel films bij Zomerfilmhuis Emmen!

Met twee films per week is het deze zomer dubbel genieten bij Zomerfilmhuis Emmen. De hele maand augustus vertonen we mooie films voor thuisblijvers en zomergasten, steeds op maandag en dinsdag om 19.15 uur. De eerste zomerfilm op maandag 03 augustus is de Franse bioscoophit La Vérité, met de geweldige actrices Catherine Deneuve en Juliette Binoche.

Op het afwisselende programma staan twee documentaires. Het poëtische Honeyland is een oogstrelend en intiem portret van de laatste vrouwelijke honingjager van Europa, zelf net zo puur en zuiver als de honing van ‘haar’ wilde bijenvolken. In Aquarela toont Kossakovsky in adembenemende beelden de vele persoonlijkheden van het water: van woeste baren tot kalme beekjes, en van smeltende ijskappen tot de hoogste waterval ter wereld.

Ook de klassiekers ontbreken niet. Deze keer vertonen we maar liefst drie opnieuw uitgebrachte klassiekers: Francis Coppola’s Apocalypse Now: Final Cut, Solaris van Tarkovski en The Piano van Jane Campion. In de Chileense film Ema speelt de opzwepende dansmuziek reggeaton een hoofdrol, naast Ema zelf. Een verhaal over schuld, liefde, hoop en verlangen.

De Vlaamse film The Best of Dorien B. besluit het Zomerfilmhuis. Dorien B. is een uitgebluste huismoeder die wordt overvallen door het grootse is-dit-allesgevoel. Een ordinaire midlifecrisis, maar zelden zo schurend en tegelijk grappig als in deze film van Anke Blondé, aldus de Volkskrant.