Film in het CBK: Mijn Rembrandt

In tegenstelling tot de aankondiging in het programmaboekje van het Filmhuis Emmen is er alleen een film om 20.00 uur en níet om 15.00 uur. 

Vanwege de maatregelen rondom Covid-19 draaien we de films tot 1 maart 2021 niet in het Lab, maar in de Grote Zaal zodat bezoekers op voldoende afstand van elkaar van de film kunnen genieten.

Film bij het CBK Emmen organiseren we elke eerste donderdag van de maand in samenwerking met LocaCinema, de mobiele versie van Filmhuis Emmen


In de documentaire Mijn Rembrandt geeft de filmmaakster een fascinerend inzicht in wat het werk van de Nederlandse meester zo bijzonder maakt en waarom zijn kunst mensen zo diep raakt.

In haar nieuwe documentaire duikt Oeke Hoogendijk (Het Nieuwe Rijksmuseum) in de wereld van de oude meesters. In een filmische mozaïek van aangrijpende verhalen leidt de grenzeloze passie voor Rembrandts schilderijen tot dramatische ontwikkelingen en verrassende plotwendingen.

Terwijl we deelgenoot worden van de intieme band tussen verschillende liefhebbers en ‘hun’ Rembrandt, brengt de Franse baron Éric de Rothschild twee Rembrandts op de markt. Dit is het begin van een verbeten politieke strijd tussen het Rijksmuseum en het Louvre. Ook volgt de film de aristocratische kunsthandelaar Jan Six als hij niet één, maar twee ‘nieuwe’ schilderijen van Rembrandt op het spoor lijkt te zijn. Deze zenuwslopende ontdekkingsreis lijkt zijn grootste jongensdroom waar te maken, maar Hoogendijks camera is er ook bij als zijn wereld ineen dreigt te storten wanneer hij ervan wordt beschuldigd een afspraak met een andere kunsthandelaar te hebben verbroken.

Film: Mijn Rembrandt
Donderdag 1 oktober om 20.00 uur in de Grote Zaal van het CBK Emmen in De Fabriek
Documentaire: 97 minuten
Regie: Oeke Hoogendijk

Toegang 4,- (incl. koffie of thee), graag aanmelden via onderstaande knop Inschrijven

INSCHRIJVEN