[FILM IN HET PARK]
Voorstelling Gemist

Capharnaüm

Land: Libanon, 2018
Genre: drama
Speelduur: 126 min.
Regie: Nadine Labaki
Met o.a. Zain Al Rafeea, Yordanos Shiferaw, Treasure Bankole, Nadine Labaki

Entree: € 8,50 inclusief consumpties en hapjes
Aanmelden verplicht in verband met beperkte ruimte
Deuren open vanaf 19.30 uur

Film in het Park heeft plaats voor 45 bezoekers. De eerste 45 aanmeldingen hebben dus sowieso een plaats. Vanaf aanmelding 46 komt u op een wachtlijst. Als u op de wachtlijst staat en er komen alsnog plaatsen vrij, dan sturen we u daarover een bericht (tot uiterlijk een dag voor de voorstelling).

Aanmelden

De film vertelt het verhaal van de (mogelijk) 12-jarige Zain en zijn omzwervingen door de Libanese hoofdstad Beiroet. Zain is weggelopen van huis, omdat zijn ouders hem verwaarlozen. Hij klaagt zijn ouders ook aan, omdat ze hem op de wereld hebben gezet. Zijn nieuwe familie vindt hij bij de Ethiopische Rahil en haar zoontje Yonas.

De verwikkelingen in zijn nieuwe leven zijn soms schrijnend, dan weer hartveroverend. Er blijkt heel wat voor nodig om te overleven. Capharnaüm betekent zoiets als warboel of – minder vriendelijk – klerezooi, en dat past wel bij het leven dat in deze film geschetst wordt.

Een nietsontziend inkijkje in het leven van ongeregistreerde, verwaarloosde en zwervende kinderen. De film won de publieksprijs op het International FilmFestival in Rotterdam, won in Cannes de juryprijs en had een Oscarnominatie.

 

Links:

Trailer: