Film ‘The Last Waltz’ in het Rensenpark (UITVERKOCHT)

We zijn blij verrast dat er zoveel interesse is voor The Last Waltz! Dat betekent wel dat we volgeboekt zijn. Wie zich nu aanmeldt, komt op de wachtlijst. Komen er plaatsen beschikbaar, dan verdelen we die op volgorde van aanmelding (tot a.s. vrijdag 16.00u). Tot vrijdag of tot een volgende filmvoorstelling!

Op de Woodstock-expositie in het CBK / Rensenpark ontbreken ze niet, de leden van de legendarische formatie The Band. Over deze groep en hun laatste concert (1976) maakte Martin Scorcese de documentaire The Last Waltz. Op vrijdag 9 augustus om 20.00 uur vertoont Filmhuis Emmen deze film in het Auditorium van het Rensenpark.

‘This film should be played loud!’ Met deze woorden begint The Last Waltz. Naast concertfragmenten, bevat de film interviews en enkele studio-opnamen. Tijdens het concert speelt The Band een doorsnede van hun eigen repertoire en begeleiden ze gasten als Neil Young, Muddy Waters, Joni Mitchell, Dr. John, Eric Clapton, Neil Diamond en Van Morrison.

Voor Scorcese was de documentaire een uitzondering in zijn oeuvre, dat vooral bestaat uit speelfilms (Taxi Driver, Gangs of New York, Hugo, The Wolf of Wallstreet – om er enkele te noemen).

The Last Waltz wordt door sommigen beschouwd als de beste concertfilm allertijden. Of dat zo is, mag u zelf bepalen. Als tijdsbeeld is de film nog altijd onvergetelijk.

  • The Last Waltz, vrijdag 09 augustus
  • Auditorium Rensenpark open 19.30 uur, start film 20.00 uur (einde plm. 22.00 uur)
  • Toegang € 5,- (incl. koffie of thee)

Graag aanmelden via (vermeld ook met hoeveel personen u komt), het aantal plaatsen is beperkt!

Trailer:


Over de foto:

The Band in Woodstock (vanaf links’: Rick Danko, Levon Helm, Richard Manuel, Garth Hudson, Robbie Robertson.

©Elliott Landy