Filmfestival: Gwoemul (The Host)
Vrijdag 28 oktober 2022 // 21:30 uur
Locatie: Olifantenstal

Land: Zuid-Korea, 2006
Genre: Actie, drama, Sci-Fi
Speelduur: 1u 59m
Regie: Bong Joon Ho
Met o.a. Song Kang-ho, Byun Hee-bong en Park Hae-il

The Host zal worden vertoond in de voormalige olifantenstal in het Rensenpark. De toegang is 7,50 inclusief consumptie. U kunt een combi-ticket kopen voor 10 euro. Met een combiticket heeft u eveneens toegang tot de voorstelling van “eXistenZ” die om 19:30 begint. 


Een zelfverzekerde mix van zwarte humor, sociale satire, apocalyptische maatschappijkritiek, Belle en het Beest-achtige sprookjesmotieven, goed gedoseerde schrik- en schokeffecten, haarscherp familiedrama en maffe slapstickmomenten.

Een paar jaar geleden werd er een grote hoeveelheid gif in de rivier Han gedumpt.

Deze ongelukkige gebeurtenis is er de oorzaak van dat in de rivier Han (Seoul, Korea) een duister wezen wordt verwekt, de oorspronkelijke titel ‘Gwoemul’ betekent ‘het schepsel’. Terwijl dit wezen, verscholen in de diepte, langzaam steeds verder uitdijt, slagen de mensen die aan de rivier wonen erin alle voortekenen te negeren. Tot een dag in 2005…terwijl de inwoners van Seoul op de oevers van de rivier van hun weekend genieten komt het monster op een onvergetelijk schokkende manier tevoorschijn.

De Filmkrant schreef: Een film met evenveel hart als ballen. En dat ook nog eens 100% clichévrij. Zoiets heb je nog nooit gezien. Dit is niet alleen de beste spektakelfilm van het jaar (2006) maar de beste film, punt uit. Ga er heen. Nu! Direct!