Filmfestival
ZIEN IN HET DONKER
28 t/m 30 okt 2022

Download hier de flyer met het filmprogramma 

U kunt uw kaarten bestellen via het menu ‘programma’

Filmhuis Emmen sluit het jubileumseizoen af met het allereerste Filmfestival Emmen met als motto ZIEN IN HET DONKER. Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 oktober kunnen bezoekers genieten van acht topfilms op twee locaties: Olifantenstal/Rensenpark en bioscoop Kinepolis/zaal 3. Na de laatste film sluiten we af met een hapje en een drankje. Om knorrende magen te voorkomen, kunnen bezoekers een lunch reserveren.

Vrijdagavond 19.30 – 23.30u / Olifantenstal, Rensenpark

Film kijken tussen dikke ijzeren hekken, met de geur van de olifanten nog vaag op de achtergrond en overal prachtige street-art op de muren. Een voormalige Olifantenstal als filmzaal vraagt om een bijzondere programmering! De eerste film is eXistenZ (1999) van David Cronenberg, waarin de hoofdpersoon achtervolgd wordt door moordenaars in haar eigen virtual reality-game. Daarna volgt Gwoemul (The Host) (2006) van Bong Joon Ho (van Oscar-winnaar Parasite), een Zuid-Koreaanse horrorfilm die echt iedereen gezien moet hebben. Niks voor watjes.

Zaterdag 10.00 – 17.00u / Kinepolis

In the mood for love (2000), de ultieme liefdesfilm van Wong Kar Wei. Daarna volgt het indrukwekkende Mass (2021) van Fran Kranz, over de confrontatie tussen ouders van jongeren die een aanslag pleegden en van jongeren die daar het slachtoffer van werden. Zaterdag sluit om 15.00 uur af met de fantastische muzikale filmreis door het universum van David Bowie: Moonage Daydream (2022) van Brett Morgan.

Zondag 10.00 – 18.00u / Kinepolis

Een fijn begin van de zondag met het spannende en romantische Decision to Leave van Park Chan-Wook (bekend van The Handmaiden), gevolgd door het ontroerende én humoristische Hit the Road (2021) van Panah Panahi. Onze uitsmijter om 15. 15 uur is de film die de hoogste score allertijden kreeg in onze jaarlijkse enquêtes: Woman van Yann Arthus-Bertrand en Anastasia Mikove. Wat betekent het om vrouw te zijn op deze aardbol? Na de laatste film sluiten we het filmfestival én ons jubileumjaar feestelijk af met onze bezoekers.