Voor thuisblijvers en zomergasten: Filmhuis Emmen draait door!

Ook deze zomer draait het Filmhuis door! In de week van 8 juli wordt het filmhuisseizoen afgesloten met op maandag en woensdag de film FIGHTING WITH MY FAMILY en MARIO op dinsdag, maar vanaf 15 juli is er voor de thuisblijvers en zomergasten 6 weken lang elke maandag een heerlijke zomerfilm te zien in het Filmhuis. We beginnen met de ontroerende Franse tragikomedie LE GRAND BAIN. Hierin schetst filmmaker Gilles Lellouche (Narco) met de nodige humor een authentiek beeld van het leven zoals het komt. Deze feelgoodfilm is gebaseerd op ware gebeurtenissen en ging vorig jaar in première op het filmfestival van Cannes.

Le grand bain is in Frankrijk genomineerd voor maar liefst 10 Césars en is met 4,3 miljoen bezoekers een van de grootste Franse filmhits van het afgelopen jaar.

Op 22 juli vertonen de VICE: Het waargebeurde verhaal van Dick Cheney (Christian Bale), één van de belangrijkste Vicepresidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Van de makers van The Big Short.

Daarna is het op 29 juli de beurt aan de zomerfilmhuisklassieker van dit jaar: De gerestaureerde versie van het meesterwerk DR. STRANGELOVE OR: HOW I LEARNED TO STOP WORRYING AND LOVE THE BOMB van Stanley Kubrick. In deze vlijmscherpe politieke satire, alom beschouwd als een van de beste filmkomedies aller tijden, besluit een maffe Amerikaanse generaal op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie.

Op 5 augustus vertonen we GLORIA BELL  Met Gloria Bell maakt regisseur Sebastian Lelio’s zelf een geheel nieuwe versie van zijn succesvolle Chileense film Gloria, die wij ook in het Filmhuis hebben vertoond, met deze keer Oscar winnares Julianne Moore in de titelrol.

Op maandagavond 12 augustus vertonen we de nieuwe film GOD ONLY KNOWS van Mijke de Jong, de regisseur die u wellicht kent van o.a. de films Broos, Brozer, Layla M. en Joy. – God Only Knows is een feest van herkenning en gaat over fricties en de onvoorwaardelijke liefde tussen broers en zussen.

We sluiten de ongetwijfeld broeierige zomer af op 19 augustus af met de roadmovie TAKE ME SOMEWHERE NICE  – Wanneer Alma vanuit Nederland naar Bosnië reist om een zomer in het geboorteland van haar ouders door te brengen, belandt ze van de ene absurde situatie in de andere.

We hopen weer veel thuisblijvers en zomergasten te mogen ontvangen in het Filmhuis!

Download hier de flyer!