God’s Own Country

Land: Verenigd Koninkrijk, 2017
Genre: drama
Speelduur: 104 min
Regie: Francis Lee
Met o.a. Josh O'Connor, Alec Secareanu, Ian Hart, Gemma Jones

I.s.m. de Kerngroep Regenbooggemeente Emmen n.a.v. internationale Coming Out Dag, donderdag 11 oktober vertoont Filmhuis Emmen op maandag 8 oktober en woensdag 10 oktober de voorfilm ‘Anders’ van regisseur Reinout Hellenthal. Meer info 

De twintigjarige Johnny woont en werkt op de familieboerderij in Yorkshire. Zijn oude schoolvrienden zijn inmiddels de wijde wereld ingetrokken. Johnny had geen keus, na een scheiding is zijn moeder uit beeld verdwenen en zijn vader is getroffen door een beroerte. Zonder Johnny zou de boerderij op de fles gaan. Zijn isolement thuis bestrijdt hij met drank en liefdeloze seks. Totdat de Roemeense Georghe hem komt helpen op de boerderij. De mannen zijn constant op elkaar aangewezen en in het begin lijkt dat ook te schuren. Maar allengs ontstaat er een intense band tussen de twee en Johnny’s onderdrukte gevoelens komen als een orkaan naar buiten. Johnny komt steeds meer tot het besef dat hij een andere invulling kan en moet geven aan zijn leven.

Een mooie en buitengewone debuutfilm: twee jonge schapenboeren, de even schitterende als zompige heuvels van het Engelse graafschap Yorkshire en een rauw liefdesverhaal.

Links: