Hellhole

Land: België, Nederland, 2018
Genre: drama
Speelduur: 87 min.
Regie: Bas Devos
Met o.a. Alba Rohrwacher, Willy Thomas, Hamza Belarbi, Lubna Azabal

Ingetogen en beklemmend stadsportret brengt de nasleep van de traumatische 22 maart-aanslagen in Brussel in beeld. Hellhole ging in première in Berlijn en volgt een paar verloren zielen in het gehavende Brussel.

Hellhole volgt drie sterk verschillende mensen in de maanden na de terroristische aanslagen in Brussel, 22 maart 2016. Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes de jonge Marokkaan Mehdi, die hem herinnert aan zijn eigen zoon Joris, een F16-piloot op missie in het Midden-Oosten. Een jongeman van Algerijnse afkomst wordt door zijn broer gevraagd om een bedrieglijk eenvoudige gunst. De Italiaanse Alba, tolk bij het Europese Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en lusteloosheid in drugs en one-night stands.

Alba verliest langzaam de controle onder de druk van haar veeleisende leven. Dezelfde vraag die de stad lijkt te achtervolgen, overschaduwt hun leven: waar gaan we heen vanaf hier. De tweede, krachtige film van Bas Devos is een sterke, meditatieve film die subliem in beeld werd gebracht door Nicolas Karakatsanis. De hoofdrollen zijn voor Willy Thomas, Alba Rohrwacher, Hamsa Belarbi en Lubna Azabal.