Lieke Schasfoort-Simonis

Abonnee sinds: … ‘Heel lang!’

“Filmhuisfilms vind ik inhoudelijk interessanter dan de grote Hollywood-producties. Ik vind van alles leuk, als het maar geen heftige horror of heel gewelddadig is. Les gardiennes, over vrouwen in de  eerste Wereldoorlog, vond ik geweldig, maar ook Father and Daughter, een korte animatiefilm van Michael Dudok de Wit. Onlangs keek ik met mijn dochter naar Toni Erdmann, die was weer heel grappig, ondanks het serieuze thema. Er zijn dus ook filmhuis films met humor, haha! Het zou fijn zijn als het Filmhuis in Emmen ook overdag films zou draaien. Dan kun je het ook eens combineren met winkelen of een andere activiteit. Wat ik heel jammer vind, is dat er bij Filmhuis Emmen geen gelegenheid is om wat te eten of te drinken.

Ik heb ook een abonnement omdat ik het belangrijk vind om het cultureel klimaat in Emmen te steunen. Wat dat betreft zouden eigenlijk ook de burgemeester en de wethouders een abonnement op het Filmhuis moeten hebben. Ik snap dat ze niet altijd kunnen, maar het gaat ook om het idee, toch?”

Les Gardiennes
Father and Daughter
Toni Erdmann