Little Men

Land: Verenigde Staten / Griekenland, 2016
Genre: Drama / Familie
Speelduur: 85 min
Regie: Ira Sachs
Met o.a. Greg Kinnear, Jennifer Ehle, Theo Taplitz

Wanneer de grootvader van de 13-jarige Jake komt te overlijden, besluit zijn gezin terug te verhuizen van Manhattan naar Brooklyn.

Hier verhuizen ze terug naar het huis waar ze voorheen hebben gewoond. Jake raakt al gauw bevriend met de charismatische Tony, wiens alleenstaande moeder Leonore de winkel beneden runt. Ze hebben veel met elkaar gemeen, Tony wil acteur worden en Jake artiest. Samen dromen ze erover om naar dezelfde kunstschool te gaan. Als de ouders van Jake aan Leonore vragen om een nieuwe lease te ondertekenen voor haar winkel, ontstaat er een groot conflict. Het huurbedrag dat voorgesteld wordt is voor haar onbetaalbaar. De vriendschap tussen de twee jongens wordt steeds sterker, terwijl hun families uit elkaar gedreven worden. Ze besluiten te reageren op de volwassenen om hen heen met een belofte van stilte.

Little Men is de nieuwe speelfilm van Ira Sachs (Love is Strange, Married Life) en ging op het Sundance Film Festival van 2016 in première. Met prachtige beelden van New York City op de achtergrond toont de regisseur de ontwikkelingen van vriendschap tussen een familieruzie.

Trailer: