Mooi Kiek’n: André Verduin

ABONNEE SINDS …..1996!

“In de krant las ik een oproep van het net opgerichte Filmhuis Emmen. Ze zochten bestuursleden. Ik ging naar de eerste voorstelling in de Euro Bioscoop en heb me aangemeld. Het kwam op het goede moment, want ik was op zoek naar iets om naast mijn werk te doen. Ik ging graag naar de bioscoop en een Filmhuis leek me leuk. Ik wist eigenlijk niet waar ik in stapte, maar het was een goede beslissing, want na 25 jaar ben ik nog steeds penningmeester en bestuurslid. Bij het Filmhuis maakte ik kennis met heel andere films dan ik kende. Dat was voor mij echt wel een eyeopener.

Ik vind het belangrijk dat het Filmhuis er is. De films die wij laten zien, zijn niet alleen gemaakt om geld mee te verdienen, maar ook vanwege het onderwerp, de maker, het verhaal. Zelf houd ik van sociaal-realistische films over thema’s van deze tijd.

Mijn favoriete film? Lastig! De Godfather-trilogie vind ik fantastisch. En de films van Wim Wenders, zoals Paris Texas. Recent vertoonden we Supernova, over een stel waarvan de één ongeneeslijk ziek is. Een universeel probleem. Ik noem deze film ook omdat het feit dat het om twee mannen gaat geen issue was. Het ging om de relatie tussen deze twee mensen. En zo hoort het.”

Supernova