programma docudagen 21 en 22 maart 2020

Prijzen (inclusief drankje en iets lekkers):
€ 8,50 Losse film
€ 20,00 Dagkaart (zaterdag of zondag)
€ 30,00 Tweedagenkaart

Betalen aan de kassa à contant of met pin.


RESERVEREN DAGKAARTEN / TWEEDAGENKAARTEN


Dagkaart zaterdag

Dagkaart zondag  

Tweedagenkaart  


RESERVEREN ‘LOSSE’ FILMS


Zaterdag 21 maart 12.30 – 13.50 uur

Ze noemen me Baboe (Sandra Beerends)

Het verhaal van Alima staat symbool voor de verhalen van de baboes als beroepsgroep. Het toont de ingewikkelde koloniale relatie waarin zij zich als ‘bijna familie’ bevonden. Ze waren de spil van het Nederlandse familieleven in voormalig Nederlands-Indië, maar behoorden nooit echt tot die familie. In de roerige tijd rond de Tweede Wereldoorlog zorgde dat voor heftige dilemma’s en loyaliteitsconflicten.

Reserveren

 


Zaterdag 21 maart 14.15 – 16.05 uur

Collective (Alexander Nanau)

Op 30 oktober 2015 brak er in nachtclub Colective in Boekarest een grote brand uit. De film volgt een aantal hoofdrolspelers in de nasleep van de ramp, vanaf het moment waarop bekend wordt dat 37 van de gewonden zijn gestorven aan bacteriële infecties in lokale ziekenhuizen. Regisseur Nanau schuwt sensatie en houdt zich afzijdig van al te grote emoties die het verhaal omringen. Hij toont hij nauwgezet en op indringende wijze het gezicht van de corruptie die zijn land aantast.

Reserveren


Zaterdag 21 maart 16.45 – 18.00 uur

King of the cruise (Sophie Dros)

Een rijke en extravagante Schotse Baron brengt zijn tijd door op luxe cruise schepen, omgeven door romantische koppels, welgestelde families, hard werkend personeel en gepensioneerde ouderen. Een drijvende micro- gemeenschap, die aantrekkelijk voor de een, afstotelijk voor de ander. Gaandeweg onderzoekt de documentaire iets groters; een menselijk verlangen naar erkenning.

Reserveren

 


Zondag 22 maart 12.30 – 13.55 uur

Once the dust settles (John Appel)

Drie iconische rampplekken: de ontplofte kerncentrale in Tsjernobyl, het door een aardbeving getroffen Italiaanse stadje Amatrice en het door een burgeroorlog verwoeste historische hart van Aleppo in Syrië. Tegen het decor van verdwenen en opkomend toerisme laat deze film zien hoe de bewoners hun rampzalige geschiedenis verwerken en hun leven weer opbouwen.

Reserveren

 


Zondag 22 maart 14.30 – 16.10 uur

Veearts Maaike (Jan Musch en Tijs Tinbergen)

Met de jonge veearts Maaike razen we over het Groningse land. We maken mee hoe ze optreedt bij moeilijke bevallingen bij koeien en hoe zij samen met de boer beslissingen neemt over leven of dood. Samen met de boeren strijdt ze tegen overmatig antibioticagebruik. Ook vertegenwoordigt ze de Nederlandse dierenartsen in Europa. De film geeft een fijnzinnig beeld van wat de Europese en wereldpolitiek betekent voor het platteland in Noord-Groningen.

Reserveren


Zondag 22 maart 16.30 – 18.00 uur

Push (Fredrik Gertten)

Huizen zijn speeltjes voor beleggers en speculanten en mensen met lage inkomens moeten daardoor de stad uit. Push laat zien dat het recht op een woning wereldwijd onder druk staat. De film volgt Leilani Farha, speciaal rapporteur voor passende huisvesting van de Verenigde Naties.” Er is een groot verschil tussen woningen als handelswaar en goud als handelswaar. Goud is geen mensenrecht, huisvesting wel”, aldus Leilani.

Reserveren