Summer 1993

Land: Spanje, 2017
Genre: Drama
Speelduur: 96 min
Regie: Carla Simon Pipó
Met o.a. David Verdaguer, Bruna Cusí, Laia Artigas

Het is de zomer van 1993 als de ouders van de 6-jarige Frida overlijden. Noodgedwongen verhuist het meisje van Barcelona naar haar oom en tante op het Catalaanse platteland. Daar blijkt het moeilijk voor Frida om zich aan te passen aan de levenswijze.

Het voelt onwennig om omgeven te zijn door zo’n mysterieuze natuuromgeving. Bovendien heeft Frida nu plots een zusje waarvoor ze moet zorgen, en voelt ze voor het eerst in haar leven jaloezie. Hoewel Frida doorgaans het gevoel heeft dat ze het beste maar gewoon kan weglopen van haar nieuwe huis, doet de familie haar uiterste best om goed met de situatie om te gaan. Met regelmaat gaan ze er met z’n allen op uit, koken ze samen of luisteren ze naar muziek. Langzaam maar zeker beseft Frida dat haar nieuwe omgeving haar nieuwe thuis is en dat ze zich zal moeten aanpassen. En haar nieuwe ouders moeten leren om van Frida te houden als van hun eigen dochter.

Summer 1993 is het speelfilmdebuut van de Spaanse regisseuse Carla Simon Pipó. Het verhaal dat ze in haar film vertelt is waargebeurd en gebaseerd op haar eigen jeugdervaringen. Carla Simon Pipó won met haar film onder andere de ‘Best First Feature Award’ en de ‘Grand Prix of the Generation Kplus International Jury’ op het Berlin International Film Festival in 2017.

Trailer: