the boy and the heron
Vrijdag 4 mei // 13.00 uur
Locatie: Facet Emmen

Dit is dé kans om de prachtige mangafilm The Boy and the Heron van grootmeester Hayao Miyazaki (Spirited Away, The Wind Rises, Howls Moving Castle)  op groot doek te zien. Mis het niet! De vertoning is een samenwerking van Facet en Filmhuis Emmen/Locacinema. De toegang is gratis.

Bijna tien jaar na ‘The Wind Rises’ is anime-grootmeester Hayao Miyazaki terug met een nieuw, fantasierijke meesterwerk. Ook nu weer werkte hij nauw samen met Studio Ghibli.

Mahito, een jongen die de dood van zijn moeder probeert te verwerken, stapt in een wereld waarin zowel de levenden als de  doden wonen. Hier vervaagt de dood en herrijst het leven in een nieuwe gedaante. ‘The Boy and the Heron’ is een eerbetoon aan vriendschap. Een prachtige, fantasierijke film die natuurlijk ook nog eens super mooi getekend is!

Op 4 mei herdenken we in Nederland jaarlijks onze oorlogsslachtoffers. Met ‘The Boy and the Heron’ wil Facet jong & oud deze dag een speciale ervaring bieden. Een indrukwekkend verhaal over vriendschap en de impact van oorlogstrauma’s.

AANMELDEN (gratis)

IMDb
Bekijk de trailer