The Sense of an Ending

Land: Verenigd Koninkrijk, 2017
Genre: Drama
Speelduur: 108 min
Regie: Ritesh Batra
Met o.a. Jim Broadbent, Charlotte Rampling, Michelle Dockery

Intelligent, Brits drama gebaseerd op het gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde boek van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes, in Nederland uitgebracht met de titel Alsof het voorbij is.

Tony Webster (Jim Broadbent) is een introverte man op leeftijd, die een rustig en teruggetrokken leven leidt in Zuid-Londen. Hij is al jaren geleden gescheiden en leeft in gespannen afwachting van de geboorte van zijn eerste kleinkind. Wanneer na decennia geen contact gehad te hebben zijn grote jeugdliefde Veronica (Charlotte Rampling) onverwachts opduikt, wordt Tony gedwongen de confrontatie met zijn verleden aan te gaan en de pijnlijke consequenties van zijn beslissingen uit lang vervlogen tijden onder ogen te zien.

De regie van The Sense of an Ending is in handen van de uit India afkomstige regisseur Ritesh Batra, die internationaal doorbrak met zijn veelvuldig bekroonde speelfilmdebuut The Lunchbox.

‘Charmante filmversie van The Sense of an Ending’ – Filmkrant-☆☆☆½

“Batra slaagt er goed in om via de zachte blik van zijn hoofdrolspeler een leven te overzien dat misschien anders is gelopen dan verwacht of gehoopt.” – Trouw☆☆☆☆

Trailer: