Voorstelling Gemist: A Perfectly Normal Family

Land: Denemarken, 2020
Genre: drama
Speelduur: 97 minuten
Regie: Malou Reymann
Met o.a. Jessica Dinnage, Mikkel Boe Følsgaard, Hadewich Minis, Rigmor Ranthe, Kaya Toft Loholt, Neel Rønholt

LET OP: LOCATIE RENSENPARK (LOODS 13)

AANMELDEN VERPLICHT

AANMELDEN

Na een pauze van meer dan een jaar organiseert Filmhuis Emmen weer een film in de serie Voorstelling Gemist in het Rensenpark. Op zaterdag 10 juli pakken we de draad op met A Perfectly Normal Family. Het Auditorium is gesloten, maar gelukkig vonden we onderdak bij Loods 13.

Het doodnormale gezin uit de titel (papa, mama, twee dochters) komt eind jaren negentig van de vorige eeuw volledig op z’n kop te staan wanneer papa aankondigt dat hij zich altijd vrouw heeft gevoeld. Na zijn aankondiging verandert Thomas snel in Agnete: een vrouw met zwierige jurken die opeens niet meer van voetbal lijkt te houden. Vooral de elfjarige Emma heeft het daar erg moeilijk mee. Wie is deze  nieuwe vader? Kan dochter Emma deze Agnete überhaupt nog zo noemen? Het veilige gezinsleven dat ze kende, komt op losse schroeven te staan en de hechte vader-dochterband
verandert voorgoed. Reymann, die ook het scenario schreef en zich daarbij deels baseerde op haar eigen ervaringen, treft steeds de juiste toon in deze dan weer grappige, dan weer wrange, maar altijd levensechte familiegeschiedenis. Winnaar van de VPRO Big Screen Award op IFFR 2020.