Film in het Park: DRUK

Land: Denemarken, 2020
Genre: drama
Speelduur: 116 minuten
Regie: Thomas Vinterberg
Met o.a. Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen

Wie Oscarwinnaar DRUK heeft gemist of ‘m nog een keer wil zien op groot doek, kan zaterdag 12 februari terecht in het Rensenpark. Filmhuis Emmen pakt de draad weer op met deze Deense topfilm van regisseur Thomas Vinterberg (oa Jagten, Festen).

DRUK gaat over vier vrienden die de sleur doorbreken door een tikkeltje dronken naar het werk te gaan. Dat zou hun prestaties als docent net wat meer schwung geven, aldus de theorie van een Noorse psycholoog. Even lijkt het te werken, maar natuurlijk blijft het niet goed gaan. Naarmate de vier het promillage verder opvoeren, gaat er ook steeds meer kapot. Ze beschadigen zichzelf, thuis en op school ontstaan vermoedens. Het moet een keer stoppen, maar wanneer? En verliezen ze dan ook weer hun nieuw gevonden plezier in het leven?

Met de reeks Voorstelling Gemist vertoont Filmhuis Emmen de mooiste films van het afgelopen seizoen in het Rensenpark. Aanmelden via de website van Filmhuis Emmen, ‘Film in het Park’:

AANMELDEN

Vermeld er ook bij met hoeveel personen u komt. Er is plaats voor maximaal 25 betalende bezoekers.

Wij houden ons aan de coronamaatregelen: coronatoegangsbewijs + ID, 1,5 meter, mondkapje (behalve tijdens de film). Blijf thuis als je klachten hebt!